Daan zoekt een kerk. Of moskee. Of genootschap

Na jaren ga ik weer op zoek naar een kerk. Niet dat ik opnieuw katholiek geworden ben, maar omdat ik op zoek ben naar wat ik ooit voelde in de kerk. Maar het mag ook een moskee zijn. Of een synagoge, tempel of een ander bijzonder genootschap.

In ieder geval zoek ik nieuwe plekken waar ik mijn religieuze gevoelens kan onderzoeken. Want die gevoelens worden steeds sterker, al ben ik in de jaren ’80 van de vorige eeuw heel bewust de katholieke kerk uitgestapt. Het voelt voor mij net als mijn vertrek uit Twente. Je kunt de kerk wel verlaten, maar de kerk verlaat jou nooit. Ik ben en blijf een Tukker en ja, ik ben en blijf ergens dus toch wel een katholiek meisje. Of is dat meisje inmiddels een spiritueel mens geworden? Ik weet het niet.

Ik mis iets in mijn leven, een gemeenschap waarmee ik mijn dankbaarheid voor dit bestaan kan delen. Maar ik wil niet zomaar even ergens naar binnen sluipen. Ik wil echt heel graag met iemand mee. Iemand die zelf al deel uitmaakt van een gemeenschap. De eerste afspraken zijn al gemaakt. Leo Fijen neemt me mee naar ‘zijn’ rooms-katholieke Sint Maartenkerk in Maartensdijk en Rebecca Onderstal introduceert me bij ‘haar’ Opstandingskerk van de protestantse gemeente Houten. Ik zal hier verslag doen van mijn zoektocht.

Wil je mij ook graag introduceren bij jouw bijzondere gemeenschap? Stuur me dan een berichtje. Dank je wel alvast!

Over Daan Westerink 555 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.