De kracht van rituelen

“Hoe lang is het nou geleden dat jouw moeder overleed, Daan? De vader van een vriendin zoekt me speciaal even op te midden van het feest van zijn dochter. Daarvoor staarden we al een paar minuten naar de daken van Amsterdam. Naar de reiger die staat te wachten op zijn vaste plek. Straks zal een benedenbuurman hem wat brood toewerpen. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Rituelen die houvast geven. Net als herinneringen.

“Ik gaat geen dag voorbij waarop ik niet aan haar denk”

“Vierendertig jaar geleden’, zeg ik. “Dan was je heel jong dus”, zegt hij. “Ja”, zeg ik “en mijn vader ook. Hoe lang geleden overleed uw vrouw?” Hij kijkt me aan. “Achttien jaar geleden. En er gaat geen dag voorbij waarop ik niet aan haar denk.”

Lees verder op ik mis je

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Reacties Beschermd door WP-SpamShield voor WordPress