Workshop Kanker in het gezin op 9 juni in Dronten

Langs de Zijlijn

Deze dag staat in het teken om aandacht te vragen voor en ondersteuning te bieden aan de kinderen en ouders in een gezin waar kanker voorkomt.

Vereniging Yarden is donateur en maakt het mogelijk dat Daan Westerink, rouwdeskundige, tijdens deze dag een lezing verzorgt.

‘Hoe blijf je als gezin overeind staan’

Daan Westerink is pedagoog, publicist, mediator, trainer, docent, onderwijs- & rouwdeskundige. Ze is een veelgevraagd spreker en ben rouwdeskundige bij Ik Mis Je (EO) en bij LibelleTV. Ook begeleidt ze kinderen, jongeren, studenten, gezinnen en volwassenen die om extra ondersteuning vragen na een verlieservaring

“Mijn dochter gaat graag met vriendinnen de stad in. En ik vind dat heel normaal. Maar ze krijgt er soms opmerkingen over. Alsof ze de hele dag verdrietig thuis moet zitten omdat ik ziek ben.”

“Een docent vroeg vandaag aan mijn zoon of het wel tot hem door dringt dat zijn vader niet meer beter wordt. Want hij heeft zo’n lol met mijn vrienden. Hij voelt zich nu heel schuldig terwijl wij juist willen dat hij plezier heeft op school. Hoe maak ik dat duidelijk aan zijn mentor?”

Jij, je partner, je kind, je ouder(s) hebben kanker (gehad). En ondanks al het verdriet draait de wereld ondertussen gewoon door. Hoe ga je daar als gezin mee om? Hoe zorg je er voor dat jij en je kinderen doen waar jullie behoefte aan hebben, en hoe maak je je omgeving duidelijk dat je niet alleen behoefte hebt aan een luisterend oor maar ook een dagelijks ritme (school, werk, sport) en aan mensen die jullie juist opvrolijken en die fijne dingen met jullie doen? Veel ouders willen dat hun kinderen ondanks alles ook gewoon kind kunnen zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar en wie en wat heb je daarbij nodig?  Hoe zorg je voor een goede balans? Daan Westerink gaat in op deze en andere vragen tijdens een interactieve lezing.

Daan Westerink gaat in op deze en andere vragen tijdens een interactieve lezing. Al je vragen zijn welkom!

Voor meer informatie, het programma en inschrijven bezoekt u de website van Stichting Langs de Zijlijn.

Over Daan Westerink 555 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.