Lezing Kracht hervinden na verlies in Almelo op 14 april 2016

Daan WesterinkBack to the roots! De komende maanden geef ik een paar lezingen in Twente. Op 14 april ben ik uitgenodigd door Wies Sanders Uitvaarbegeleiding om in Almelo te praten over je kracht hervinden na een verlies. Hoe doe je dat? Tukkers en andere geïnteresseerden van harte welkom! Ik hoor graag hoe jij dat doet en deed: verder gaan na een heftige verlieservaring. Wat of wie geeft jou houvast?

Jaarlijks maken in Nederlanders ongeveer een miljoen mensen het overlijden van een dierbare mee, scheiden ruim zeventigduizend mensen, verliezen ruim zeshonderdduizend mensen hun baan en krijgen honderdduizenden mensen te horen dat ze kanker, diabetes of een andere ernstige aandoening hebben. Hoe gaan mensen om met deze enorme tegenslagen? Hoe kunnen zij ondanks het verdriet het leven weer oppakken?

Tegen de algemeen heersende overtuiging in, blijkt dat de meeste mensen over de veerkracht beschikken om, met steun en hulp vanuit de eigen omgeving, het verlies te kunnen integreren in hun leven. Maar hoe doen ze dat? Hoe kom je terug in je kracht na een traumatisch gebeurtenis? Wat zijn eigenlijk normale reacties op heftige verliezen? En mag je ook genieten van fijne momenten nadat een dierbare is gestorven, als je bent gescheiden, als je ziek wordt of je baan verliest?

Datum: donderdag 14 april 2016 om 20.00 uur
Waar: Bibliotheek Almelo, Het Baken 3 in Almelo.
Zaal open: vanaf 19.30 uur.
Entree: € 7,50
Aanmelden via : info@wiessandersuitvaart.nl of telefonisch via 0546 – 85 30 85.

De koffie/thee staat natuurlijk klaar!

Meer lezen over mijn visie op rouw? Lees het artikel uit de Twentsche Courant Tubantia: http://www.daanwesterink.nl/…/watjenodighebtisdegemeenschap/

Over Daan Westerink 554 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.