Lezing Social media en rouw in Haarlem 16 maart 2016

yardenWat had jij nodig toen je afscheid moest nemen van een dierbare? En kreeg je dat ook? Hoe uitte jij je gevoelens? En is de steun die je op Facebook krijgt net zo belangrijk als de steun van mensen om je heen? Praat mee tijdens mijn lezing over deze en andere vragen over online en offline rouwen. In Haarlem, aanstaande woensdag 16 maart. om 19 uur. Toegang is gratis! Wel even aanmelden alsjeblieft: www.yarden.nl

Jongeren zijn grootgebruikers van de ‘social media’. Internet lijkt voor hen gemaakt. Voel je je niet begrepen door je ouders, leraren of je baas? Even je hart luchten op social media. Wil je weten of je de enige bent die niet kan slapen door de dood van je broertje? Even naar Facebook of Twitter, en je hebt zo tien nieuwe vrienden die hetzelfde meemaakten.

Je hoeft de deur dus niet meer uit om lotgenoten te vinden. Maar is dat wel verstandig en veilig om je gevoelens toe te vertrouwen aan volslagen vreemden? En als jongeren de hele dag online zijn, gaat het dan nog wel goed met ze?

Overigens zijn jongeren niet de enigen die de social media hebben ontdekt in tijden van verlies. Online condoleanceregisters en Facebook-pagina’s stromen vol met meelevende berichten van volwassen bekenden en volslagen vreemden. Internet als walhalla op verwerkingsgebied. Waarom doen mensen dat? Is dit de consequentie van de verregaande individualisering van de maatschappij?

Waar: Yarden Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271 Haarlem

  • Zaal open vanaf 19:00 uur
  • Aanvang activiteit 19:30 uur
  • Einde activiteit 21:30 uur

 

Over Daan Westerink 554 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.