Lezing Verder gaan na verlies op 12 april 2018 in Westerbork

Hoe doe je dat nou, verder gaan na de dood van je partner, ouder, kind, broer, zus, grootouder of een vriend of vriendin? Gelukkig blijkt dat de meeste mensen over de veerkracht beschikken om, met steun en hulp vanuit hun omgeving, met het verlies te kunnen leven. Maar hoe doen ze dat?

Steun vanuit de omgeving is belangrijk.

Jaarlijks maken in Nederland ongeveer een miljoen mensen het overlijden van een dierbare mee. Honderdduizenden mensen krijgen te horen dat ze ernstig ziek zijn. Hoe gaan mensen om met deze enorme tegenslagen? En mag je ook nog een beetje plezier hebben als iemand is gestorven? Daan Westerink gaat tijdens haar interactieve lezing in op deze en andere vragen.

Over de spreker

Daan Westerink (1968) is een veelgevraagd spreker, rouwdeskundige, journalist, docent en onderzoeker. Ze verloor al jong haar ouders. Ze studeerde journalistiek en pedagogiek. In september 2016 verscheen haar laatste boek ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind.’ Samen met pastor Marinus van den Berg tekende ze de verhalen op van vele ouders en grootouders van een overleden kind. Andere boeken van haar zijn ‘Verder zonder jou’ waarin jongeren vertellen hoe zij verder gingen na de dood van een dierbare, en ‘Leven zonder ouders’, waarin volwassenen vertellen hoe het was om op jonge of latere leeftijd een ouder te verliezen. Voor het EO-platform ‘Ik Mis Je’ schrijft Westerink verhalen over mensen die een dierbare verloren. Haar grote kennis en ervaring rondom verlies en rouw geeft zij als docent en trainer graag door. Voor meer informatie www.daanwesterink.nl.

Komt u ook?

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden (via onderstaand formulier) is gewenst. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

Aanmelden?Klik hier

  • Zaal open vanaf 19.00 uur
  • Aanvang activiteit 19.30 uur
  • Einde activiteit 21.30 uur
  • Abdij de Westerburcht, Hoofdstraat 7, 9431 AB Westerbork
  • Gratis toegang
Over Daan Westerink 554 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.