Lezing Verder na verlies op 18 oktober in Doetinchem

Jaarlijks maken in Nederland ongeveer een miljoen mensen het overlijden van een dierbare mee. Honderdduizenden mensen krijgen te horen dat ze ernstig ziek zijn. Hoe gaan mensen om met deze enorme tegenslagen? En mag je ook nog een beetje plezier hebben als iemand is gestorven? Daan Westerink gaat tijdens haar interactieve lezing in op deze en andere vragen. Gelukkig blijkt dat de meeste mensen over de veerkracht beschikken om, met steun en hulp vanuit hun omgeving, met het verlies verder te kunnen leven. Maar hoe doen ze dat?

Over de spreker

Daan Westerink (1968) is een veelgevraagd spreker, rouwdeskundige, journalist, docent en onderzoeker. Ze verloor al jong haar ouders. Ze studeerde journalistiek en pedagogiek. In september 2016 verscheen haar laatste boek ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind.’ Samen met pastor Marinus van den Berg tekende zede verhalen op van vele ouders en grootouders van een overleden kind. Andere boeken van haar zijn ‘Verder zonder jou’ waarin jongeren vertellen hoe zij verder gingen na de dood van een dierbare, en ‘Leven zonder ouders’, waarin volwassenen vertellen hoe het was om op jonge of latere leeftijd een ouder te verliezen. Voor het EO-platform ‘Ik Mis Je’ schrijft Westerink verhalen over mensen die een dierbare verloren. Haar grote kennis en ervaring rondom verlies en rouw geeft zij als docent en trainer graag door. Voor meer informatie www.daanwesterink.nl.

Komt u ook?

Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is gewenst. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Vereniging Yarden.

AANMELDEN


  • Zaal open vanaf 19.30 uur
  • Aanvang activiteit 20.00 uur
  • Einde activiteit 21.30 uuYarden Slangenburg in Doetinchem, Nutselaer 4, 7004 HJ Doetinchem
  • Gratis toegang

Steun vanuit de omgeving is belangrijk.

Over Daan Westerink 555 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.