Schrijfretraite Verder na verlies

Een schrijfweekend voor mensen die een verlies hebben geleden. Een weekeinde voor nabestaanden om te schrijven over hun verlies en weer op kracht te komen.

Waar: in Klooster Huissen, vlak bij Arnhem.

Inhoud

Wanneer je een dierbare verliest, gaan de eerste maanden en soms jaren vaak in een roes aan je voorbij. Daarna is er soms ineens het besef dat iemand er niet meer is. Naast het uiten van gevoelens, hebben veel mensen, jong en oud, dan ook behoefte om herinneringen op te halen aan degene die is overleden. Maar hoe doe je dat, en waar begin je?

Schrijven is een van de manieren om stil te staan bij mooie en verdrietige gebeurtenissen. Door je eigen herinneringen aan de overleden dierbare op te schrijven, schrijf je hem of haar weer een beetje naar je toe, en maak je het verhaal van zijn of haar leven rond. Het verhaal over hem of haar gaat namelijk niet alleen maar over verdrietige momenten, over een ziekbed of over het afscheid. Het gaat bijvoorbeeld ook over die bijzondere jeugd, de eerste liefde, over vakanties met het eigen gezin. Voor deelnemers aan de schrijfworkshops van Daan, en ook voor de mensen die meewerkten aan haar boeken, blijkt het schrijven van een biografie van de overleden dierbare vaak de manier te zijn om een gesprek over hem of haar op gang te brengen, binnen het eigen gezin, de familie- of vriendenkring.

Biografie
Tijdens deze schrijfworkshop krijgt u de gelegenheid om onder begeleiding te beginnen met het schrijven van een biografie over die ene, dierbare overledene. Door vragen te beantwoorden maakt u een reis van het soms verre verleden tot en met het hier en het nu. Bon voyage!

Datum

  • Vrijdag 10 februari 20.00 uur t/m zaterdag 11 februari 2012 19.00 uur.

Kosten (inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner)

  • € 170,-Tarief A
  • € 195,-Tarief B
  • € 225,-Tarief C

Begeleiding


Daan Westerink

Ik ben journalist, docent en rouwdeskundige. Ik schrijf artikelen en boeken over rouw en verlies en ben docent Journalistiek en gastdocent Verlieskunde aan Hogeschool Utrecht. Daarnaast begeleid ik jongeren, volwassenen en gezinnen na een verlies. Dat doe ik online en tijdens individuele gesprekken. Ik ben auteur van twee boeken: Leven zonder ouders (2007, vierde druk oktober 2011), waarin 61 volwassenen over hun leven met én zonder hun vader of moeder vertellen, en Verder zonder jou (2010, derde druk najaar 2010), waarin 28 jonge mensen vertellen over de dood van iemand die hen lief is en tips geven aan de mensen om hen heen.

Aanmelding:

Inschrijfformulier Klooster Huissen


Over Daan Westerink 555 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

2 Reacties

  1. Dank je wel, Bea, voor je reactie! Mooi dat je ook schrijft! Ik merk dat het verdriet wel minder stekelig wordt door te schrijven, maar dat de doden juist weer veel dichter bijkomen. Dat is echt een cadeautje.

  2. Wat bijzonder dat er zo’n schrijfworkshop gehouden wordt. Ikzelf heb ook ervaren dat schrijven een heel goede manier is, herinneringen ophalen en weer dichterbij halen. Maar ook verdriet en gemis van mij af schrijven. Ik hoop dat deze workshop door veel mensen bezocht zullen gaan worden! Complimenten dat dit gehouden gaat worden.
    Groet,Bea .

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.