Daan Westerink

Ik ben Daan Westerink, achtereenvolgens opgeleid als journalist (BA), rouwdeskundige, pedagoog (MA) en momenteel werkzaam als docent Pedagogiek bij de deeltijd Bachelor Pedagogiek aan Hogeschool Utrecht. Ik ben gespecialiseerd in rouw bij kinderen, jongeren en gezinnen.

Ik was geruime tijd werkzaam bij radio en televisie , schoolde me om als rouwdeskundige en was vervolgens jarenlang actief als trainer en voorlichter in de rouwzorg. Ook was ik 10 jaar docent Journalistiek en gastdocent Rouw bij Hogeschool Utrecht. Ik schreef verschillende boeken en artikelen over rouw, gaf  lezingen over rouw in het gezin en was dagvoorzitter van diverse congressen.

Een burn-out en kanker gooide mijn leven en dat van mijn gezin overhoop. Door chemotherapie, fysiotherapie en cognitieve therapie plus een geweldig thuisfront stond ik in de zomer van 2021 weer overeind. Met heel veel plezier ben ik in september 2021 begonnen als docent / coach bij de bacheloropleiding Pedagogiek aan Hogeschool Utrecht. Ik vind het ongelooflijk inspirerend om studenten te coachen tijdens hun opleiding.

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn vierde boek over rouw, op basis van de columns die ik schreef voor onder andere Ik Mis Je. Mocht je hierover vragen hebben, stuur me dan gerust een whatsappbericht : 06-36532382.

Hartelijke groet,

Daan Westerink,  januari 2022