filmmaker Susanne Opstal zoekt kinderen die een ouder verloren

Oproep van Susanne Opstal, tweedejaars regiestudent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zij wil graag praten met jonge kinderen die een ouder verloren. Ook zoekt zij jongeren tot 25 jaar die op jonge leeftijd een ouder verloren. Hieronder meer informatie van Susanne zelf.

” Mijn naam is Susanne Opstal en ik ben tweedejaars regiestudent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Toen ik twee jaar oud was is mijn vader overleden aan kanker. Dood gaan bestond in mijn belevingswereld toen nog niet, waardoor ik opzoek moest gaan naar de betekenis van de dood en de onherroepelijkheid hiervan.

In 1998 heb ik samen met mijn moeder Ingrid van Dongen een prentenboek ʻDag Papa in de Hemelʼ geschreven over het rouwproces van mijzelf vanaf tweejarige leeftijd. Dit is een prentenboek waarin herkenbare gevoelens zoals boosheid en verdriet worden afgewisseld met dagelijkse bezigheden.

Mijn eigen ervaringen, en de ervaringen van mensen om mij heen, hebben mij geïnspireerd om
een documentaire te ontwikkelen die het rouwproces van jonge kinderen behandelt.

Momenteel ben ik bezig met de research voor deze documentaire die gaat over het verlies van een dierbaar iemand op een jonge leeftijd. Het gaat over hoe een kind handelt met zijn gevoelens en gedachten in een situatie die ze nog niet zoals volwassenen kunnen verwoorden.

In deze documentaire wil ik deze ʻWereld van Rouwʼ letterlijk als een anders dan realistisch landschap laten zien, namelijk de wereld vanuit de ogen van een kind. Kort samengevat is het de bedoeling dat deze film een visualisering wordt van de zoektocht van een kind naar het begrijpen van de betekenis ʻde doodʼ, verteld vanuit het perspectief van het kind.

GEZOCHT

Om mij verder te kunnen verdiepen in dit onderwerp zou ik graag in contact willen komen met kinderen van 0 tot ca. 8 jaar die kort geleden een ouder hebben verloren en op dit moment een rouwproces doormaken. Daarnaast ben ik ook op zoek naar jongeren tot 25 jaar die op jonge leeftijd een ouder hebben verloren.

Uiteraard ben ik mij bewust van de gevoeligheid van deze kwestie en zal ik mij dan ook volledig aanpassen aan de wensen en behoeften van u en uw kind, de omgeving en de situatie. In welke vorm het contact plaats zal vinden laat ik afhangen van waar u zich prettig bij voelt. Hierbij wil ik aankaarten dat wij nog in het research proces van het film maken zitten, dit wil zeggen dat camera’s en andere opname apparatuur niet aan de orde zijn.

Voor meer informatie over mijn project, of een reactie op dit bericht kunt u mijn producent Zinzy Nimako mailen op: zinzy.nimako@student.ahk.nl of bellen op: 06-55552672.

Ik hoop gauw een reactie van u te ontvangen.

Met dank en vriendelijke groet,

Susanne Opstal “

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield