Hoe gaat het met je?

Wat zeg je als iemand je vraagt ‘Hoe gaat het?’ of ‘Alles goed?’ Antwoord je dan eerlijk? De vrouw die ik in Twente tijdens een lezing spreek doet dat wel.  ‘Ik had veel steun aan mijn eigen gezin, maar wilde de eerste tijd het dorp eigenlijk nog niet in. Ik zag er een beetje tegenop, want ik wist dat iedereen wist wat er was gebeurd, het is een kleine gemeenschap. Maar tegelijkertijd wilde ik ook ongelooflijk graag mijn verhaal vertellen. Ik had het zo nodig. Dus ik ging. En ik was het dorp nog niet in of er kwam ineens een oude bekende langsgefietst. Zij riep in het voorbijgaan: ‘Hoe gaat het?’ En toen riep ik uit het diepst van mijn hart, zonder na te denken: ‘SLECHT!’.

De zaal lacht. De vrouw vervolgt:  ‘En die vrouw viel vervolgens echt van haar fiets. Toen ze weer opstond zei ze: ‘Vertel me daar meer over, alsjeblieft’.  We hebben wel een half uur staan praten. Ze wilde echt weten hoe het met me ging, de vraag ‘Hoe gaat het’, was eruit voor ze het door had. Zo mooi dat ze daarna wel het hele verhaal wilde horen. Ik ging blij naar huis. En ik zeg vanaf dat moment heel eerlijk hoe het met me gaat. Want als mensen geïnteresseerd zijn, dan luisteren ze naar het antwoord.’

Lees het hele artikel bij Ik mis je

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield