Over Daan

Daan Westerink © Erik van 't Woud
Daan Westerink (Foto Erik van ’t Woud)

Daan Westerink is pedagoog, rouwdeskundige, trainer en publicist. Ze is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en rouwdeskundige bij o.a. Ik Mis Je (EO) en bij LibelleTV. Ook begeleidt ze kinderen, jongeren, studenten, gezinnen, volwassenen en organisaties die om ondersteuning vragen na een verlieservaring.  Daan geeft lezingen en trainingen over omgaan met verlies en rouw.  Ze werkt oplossingsgericht en maakt gebruik van socratische gesprekstechnieken.

Daan groeide op in Twente en studeerde Journalistiek en Pedagogiek in Utrecht. Ze werkte 15 jaar met met veel plezier als (eind)redacteur en presentator bij o.a. RTV Utrecht, Vara, NCRV en Endemol. Sinds 2003 verdiept ze zich als onderzoeksjournalist en als pedagoog in (onderzoeken naar) coping: hoe mensen omgaan met verlieservaringen. Ze was van 2003 tot en met 2008 werkzaam bij de Landelijke Stichting Rouw en Stichting Achter de Regenboog en heeft sinds 2008 haar eigen communicatiebureau. Ze werkt veel samen met onderzoekers van Universiteit Utrecht en probeert een brug te zijn tussen de wetenschap en de praktijk.

Van 2009 tot en met 2018 was Daan als freelancer aan de School voor Journalistiek in Utrecht verbonden als docent Journalistiek, onderwijsontwikkelaar & studieloopbaanbegeleider.

Daan schreef de boeken ‘Verder zonder jou – jongeren over de dood van een dierbare’, ‘Leven zonder ouders. Het definitieve einde van het kind-zijn’, en ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind’, (samen met Marinus van den Berg). In 2018 verschijnt Het Grote Rouwboek (Adveniat). Ook schreef ze mee aan het Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie onder redactie van Johan Maes en Harriëtte Modderman.

Daan is getrouwd met Peter en woont met hun twee dochters in het centrum van Utrecht.

Bureau Daan Westerink is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en staat ingeschreven bij de KvK Utrecht: 30243747

CRKBO_Docent