Over Daan

Daan Westerink © Erik van 't Woud
Daan Westerink (Foto Erik van ’t Woud)

Welkom op mijn website. Ik ben Daan Westerink, pedagoog, rouwdeskundige en publicist. Ik ben een veelgevraagd dagvoorzitter, trainer & spreker en ben rouwdeskundige bij Ik Mis Je (EO) en bij LibelleTV. Ook begeleid ik kinderen, jongeren, studenten, gezinnen en volwassenen die om extra ondersteuning vragen na een verlieservaring. In organisaties begeleid ik conflictsituaties, transities en reorganisaties.

Ik geef trainingen aan hulpverleners en aan onderwijsinstellingen over omgaan met kinderen, jongeren en volwassenen na een verlieservaring.

Ik ben een ervaren communicatietrainer bij organisaties binnen de uitvaart, zorg & welzijn en het onderwijs. Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van socratische gesprekstechnieken.

Sinds 2003 verdiep ik me als onderzoeksjournalist en als pedagoog in (onderzoeken naar) coping: hoe mensen omgaan met verlieservaringen. Ik werk veel samen met onderzoekers van Universiteit Utrecht en probeer een brug te zijn tussen de wetenschap en de praktijk.

Ik ben sinds 2009 freelance docent Journalistiek, onderwijsontwikkelaar & studieloopbaanbegeleider bij de School voor Journalistiek – Hogeschool Utrecht. Ik probeer vooral het talent aan te spreken in mijn studenten.

Ik ben als onderwijsontwikkelaar bezig met het ontwikkelen van excellent onderwijs voor divers talent.

Ik schreef de boeken ‘Verder zonder jou – jongeren over de dood van een dierbare’, ‘Leven zonder ouders. Het definitieve einde van het kind-zijn’, en ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind’, (samen met Marinus van den Berg). In 2018 verschijnt Het Grote Rouwboek (Adveniat). Ook schreef ik mee aan het Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie onder redactie van Johan Maes en Harriëtte Modderman.

Bureau Daan Westerink is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en staat ingeschreven bij de KvK Utrecht: 30243747

CRKBO_Docent