Reportage ‘Leven zonder ouders’ in Kruispunt

Daan in KruispuntOp 9 september 2007 zond het programma Kruispunt (RKK) een reportage uit over mij en drie andere volwassen wezen:  Wim Sukel en broer en zus Marije en Jaap Groen. Deze reportage werd gemaakt naar aanleiding van het verschijnen van mijn eerste boek ‘ Leven zonder ouders’.

Het is heel normaal op een gegeven moment afscheid te nemen van je ouders, maar dat betekent niet dat je geen verdriet mag hebben om het verlies. Als je voorgoed afscheid neemt van je ouders, zet je voorgoed een punt achter je eigen kind-zijn. Daarom dit boek. En om nog zoveel meer redenen.

Leven zonder ouders is geen zielig boek, het is een boek over kwetsbaarheid en kracht, over tranen en over zoete herinneringen, over pijn en over gemiste kansen. En vooral is het een boek dat wil vertellen dat die ene manier om goed te rouwen niet bestaat. Rouw op je eigen wijze. Geef aan wat je nodig hebt. Laat je niet vertellen wat je moet doen. Doe wat je moet doen. Dat is mijn boodschap.

In de uitzending vertellen Wim, Marije, Jaap en  ik over de impact van het verlies van onze ouders. De repo begint met het verhaal van Wim, die toen al ernstig ziek was. Een half jaar na de opname overleed hij. Zijn dochter Sterre vertelde in mijn tweede boek Verder zonder jou over haar bijzondere vader. Jaap en Marije laten zien hoe belangrijk ouders blijven, ook na hun dood. Reportage werd gemaakt door Ines ten Berge

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield