Twinkel en de Wemelwolk

Twinkel en de Wemelwolk Miranda van der VegtTwinkel en Fladder zijn twee geluksvogeltjes. Samen met hun schattige kuikentjes Tittel en Tuut zijn ze eigenlijk hartstikke gelukkig. Tot de altijd zo vrolijke vogel Twinkel op een dag verstrikt raakt in een wolk die groter en groter wordt. De Wemelwolk.

Dit kinderboekje is het verhaal van Miranda van der Vegt en haar gezin. In 2009 staan Miranda, haar man Ronald en hun dochtertjes Maxime en Linde ze op het punt om te verhuizen naar Italië. Een happy family, tot die ene avond, waarop Ronald, zoals Miranda het noemt, door buiten-jezelf-doding om het leven komt. Een vorm van zelfdoding waarbij sprake is van een impulsieve daad, veroorzaakt door een kortsluiting in de hersenen. Ronald was niet jarenlang depressief, maar raakte ineens verstrikt in donkere gedachten.

Miranda van der Vegt op wij zijn MIND : “Blijkbaar kan een combinatie van stress, slaaptekort en gevoeligheid voor psychoses een kortsluiting veroorzaken.”

In het boekje legt ze uit wat er gebeurt als iemand ineens een ‘ongeluk in zijn hoofd’ krijgt. Dochter Maxime (9) maakte er tekeningen bij.
Twinkel en de Wemelwolk is een bijzonder boekje omdat de liefde voor Twinkel van de pagina’s spat. Een liefdevol boekje dat daarom goed gebruikt kan worden tijdens de begeleiding van kinderen die nabestaanden zijn van – alle vormen van – zelfdoding.

Titel: Twinkel en de Wemelwolk
Door: Miranda van der Vegt, illustraties door Maxime Schutte
Prijs: € 15,=

 

113zelfmoordpreventieHeb je zelf wel eens suïcidale gedachten, maak je je zorgen om iemand of verloor je iemand door zelfdoding? 113 Zelfmoordpreventie is 24 uur per dag bereikbaar. Bel 0900-0113 of chat met een van de vrijwilligers via www.113.nl

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield