Een gezinsdrama – 25 jaar later

Een Gezinsdrama Cornelie van Well Boekenrubriek Vakblad Uitvaart Mei 2017Een vader komt thuis na zijn werk en ziet het ontbijt onaangeroerd op tafel staan. Zijn angstige vermoedens blijken de waarheid als hij boven zijn vrouw en dochters levenloos aantreft. De moeder van de meisjes was al enige tijd depressief en kon niet omgaan met de dwerggroei van hun oudste dochtertje.

Cornelie van Well en haar man zijn heel goed bevriend met vader Vincent en vangen hem het eerste half jaar na het gezinsdrama op. Vijfentwintig jaar later interviewt ze de direct betrokkenen en de hulpverleners van destijds, waaronder de politierechercheurs, de uitvaartondernemer, buren en vrienden. De uitvaartondernemer: ‘Ik was zelf vader van twee kleine kinderen die iets ouder waren dan de twee meisjes die ik moest gaan begraven. De dood van een kind grijpt je sowieso meer aan, maar dit was wel een graadje erger. Wat ik steeds gemerkt heb en heel bijzonder vind, is dat de vader toch iedere keer respectvol over zijn vrouw sprak, ondanks alles wat ze hem had aangedaan.”

Het boek bevat nuttige handreikingen voor hulpverleners en andere betrokkenen bij een kwetsbaar gezin.  Van Well in De Telegraaf: “Uit de interviews blijkt dat bijna iedereen wel iets wist over de depressies van Olga. Niemand deed er iets mee. Niemand vroeg door, ging naar de vader of hulpverlening. Uit het boek blijkt hoe belangrijk het is dat mensen wel stappen zetten en niet denken dat iemand er zelf wel uitkomt.”

Titel: Een gezinsdrama. Verhalen van betrokkenen
Door: Cornelie van Well
Prijs: € 15,50

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield