Voor altijd samen – de zusjes Sara en Liv

Sara en Liv - boekenrubriek Vakblad Uitvaart juni 2017“En daar komen ze tevoorschijn. De zusjes. Hand in hand lopen ze naar de heuvel, draaien zich nog even naar me om. Door de lucht blazen ze vrolijke handkussen in mijn richting. Voorzichtig zwaai ik terug.”

Suzan Hilhorst en haar man Jens zijn de trotse ouders van zoontje Nils als dochter Sara het geluk compleet maakt. Tot Sara ernstig ziek wordt en overlijdt. Als ze niet veel later weer zwanger blijkt te zijn, kunnen ze het nauwelijks geloven. Maar een op het eerste gezicht oergezonde Liv wordt geboren, hun derde kind en tweede dochter. Tot ze totaal onverwacht ook van haar afscheid moeten nemen.

In het ongelooflijk mooi geschreven ‘Sara en Liv’ vertelt Suzan Hilhorst het indringende verhaal van haar jong gestorven dochtertjes en het gezin waar ze zo welkom waren. De ene keer vertelt ze vanuit zichzelf, Jens en zoon Nils, dan weer vanuit haar dochter Sara. Uit beide monden komen pareltjes vol troost. Zoals de opmerking van Sara, kort na haar overlijden: ‘Verrukt merkte ik hoe mijn moeder doorkreeg dat ik bij ze was. En dat ik er altijd zou zijn. Onveranderlijk als de tijd die door de boeken loopt. Stil als de seconden, maar net zo aanwezig als de lucht waarin die laatste zucht verdwenen was.” Het boek is een ode aan de liefde, waar je ook na de dood geen afscheid van hoeft te nemen.

Daan Westerink, Vakblad Uitvaart (juni 2017)
Titel: Sara en Liv
Door: Suzan Hilhorst
Prijs: € 19,99

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield